**Per student in a lesson**

Salary calculated per student per lesson.

For example: If there are 8 students in a lesson, and there are 5 lessons a month in "English Writing P2", and the staff's rate is $100 per lesson per student, the staff can get 8 * 5 *$100 = $4,000 .

*Any = All

*Students should mark present, late, absent or blank in timetable, so that the salary reflect in payslip.

**Per student per month**

Salary calculated per student in a month. Each student is calculated once no matter how many lesson one is taking.

For example: If there are 20 students head count in English writing P2 class in a month. The staff's rate is $500 per student in a month, the staff can get 20 * 500 = $10,000.

20 students attended in 80 lessons, it is still calculated as 20 students.

*Any = All

*Students should mark present, absent or blank in timetable, so that the salary reflect in payslip.

**By teaching hour per month**

Salary calculated by teaching hour. All scheduled time slot is calculated.

For example: Staff's rate is $100 per hour. If staff teaching in 80 lessons, total 80 hours, then salary is 100 * 80 = $8,000.

*Any = All

*Students should mark present, late, absent or blank in timetable, so that the salary reflect in payslip.

**By percentage of revenue**

Salary calculated by revenue made from lessons scheduled for the teacher. Receivables are counted as revenue.

For Example: Total receivable revenue is $20,000, the staff's rate is 50% of total revenue, then the staff teaching in those lessons can get 20,000 x 50% = $10,000.

*Any = All

*Students should mark present, late, absent or blank in timetable, so that the salary reflect in payslip.

**By Roster**

Salary calculated by roster, which is related to the roster set up in staff field.

Please see the link below for more information.

https://beez.zendesk.com/hc/en-us/sections/360012345692-Staff-Roster

Example: Total working hour in roster is 80, the hourly rate is $100, then the salary is 80 * 100 = $8,000.

**Flat rate**Fixed amount salary.

For example: Basic salary is $10,000.

**Calculations by lesson**

Salary calculated based on some metrics of a lesson. It can be used to setup complicated salary policy.

For Example: For the range from 0 to 3 students, staff's rate is 30% of revenue in one lesson. For the range more than or equal to 4 students, staff's rate is 40% of revenue in one lesson. If there are 4 students in a lesson. Every student's paid $300 in this lesson. The staff can get: (300 x 3 x 30%) + (300 x 40%) = $390

You can set up different calculation to meet the need of your company.

*Any = All

**Calculations by month**

Salary calculated based on some metrics of a month. It can be used to setup complicated salary policy.

For Example: For range $1 to $50,000, staff's rate is 5% of revenue. For range $50,000 to 100,000, staff's rate is 10% of revenue. If total revenue under the staff is $80,000. The staff can get : (50,000 x 5%) + (30,000 x 10%) = $5,500

You can set up different calculation to meet the need of your company.

*Any = All

**Adjustment in formula**

Salary calculated using formula. It can be used to calculate pension, tax, etc.

For Example: Deduct MPF 5%, can be input as -IF(TOTAL > 7000, MIN(TOTAL * 0.05, 1500), 0)

**Example of calculations**

1. 0 to 3 students $100 per head, 4 and above $150 per head.

2. 0 to 29.99 Hours $100 per hour, 30 hours and above $150 per hour.

3. 50% commission for revenue between $0 to $39999.99, 55% commission for revenue $40000 and above.